Portfolio

Voor de gemeente Haarlemmermeer nam ik tijdelijk de taken van de eindredacteur over. Met het hele team haalden we de content over afvalinzameling door 'De wasstraat'; een review van een deel van de site op diverse aspecten van gebruiksvriendelijkheid. Daarna was de terminologie consistent en reisde de klant moeiteloos van gemeentesite naar afvalverwerker en terug. Ook het aanvragen van een reisdocument via Nederland Wereldwijd legden we onder een vergrootglas. Onze verbetervoorstellen hebben geleid tot een soepeler overgang tussen de websites van de Rijksoverheid en de gemeentebalie Schiphol. 

  

Ruim 3 jaar gaf ik leiding aan een aantal contentspecialisten die Amsterdam.nl beheren. Als team verzorgden wij onder meer de wekelijkse digitale nieuwsbrief voor de stad. Na een content review stelde ik een verbetering voor van de structuur en vindbaarheid van de informatie uit en over de stadsdelen op Amsterdam.nl, die ook werd doorgevoerd. Zowel de bezoekersstatistieken als de reacties van gebruikers waren zeer positief. 

  

De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) kreeg een nieuwe website. De contentmigratie werd aangegrepen om alle content onder de loep te nemen en eventueel te herschrijven, te updaten of te verwijderen. Om de samenleving te laten zien wat wetenschappelijk onderzoek oplevert, vroeg NWO mij om de resultaten van een aantal onderzoeksprojecten te belichten in een serie 'casussen'. Een greep: