NEDERLANDS
ALS TWEEDE TAAL

Wie op latere leeftijd Nederlands wil leren, kiest voor Nederlands als tweede taal (Nt2). Want ook al kun je in ons land overal met Engels terecht, je verstaanbaar kunnen maken in het Nederlands maakt net dat verschil voor je kansen op de arbeidsmarkt en je sociale leven. 

Sinds 2014 geef ik les in Nederlands als tweede taal. Ik ben als gecertificeerd docent Nt2 opgenomen in het register van de Beroepsvereniging van Nt2-docenten en geef trainingen bij meerdere taalscholen, waaronder Van Dale/Language Partners, UvA-Talen, NL-training, Cartus en Interlingua en aan particuliere cursisten.

 

Maatwerk
Ik doceer Nederlands als tweede taal aan expats, vluchtelingen, studenten en oudkomers; individueel en aan groepen. Dat vraagt om maatwerk. Een goede trainer houdt rekening met de leerstijl van de cursist, ook wel meervoudige intelligenties genoemd. Een interpersoonlijk sterke cursist leert door veel te praten terwijl een intrapersoonlijk georiënteerde leerling de lesstof het liefst eerst zelfstandig bestudeert. Naast de leerstijl laat de docent zich bij de keuze van de lesmethode leiden door de leeftijd, de beschikbaarheid, het ambitieniveau en de moedertaal van de cursist.

Van start
Als we hebben vastgesteld wat je startniveau is, welk niveau je wilt behalen en hoeveel tijd je beschikbaar hebt, brengen we je leerstijl in kaart. Vervolgens kiezen we een lesmethode. In de lessen is aandacht voor alle taalvaardigheden; lezen, schrijven, luisteren en spreken. Afhankelijk van vooropleiding en andere tweede of derde talen gaan we dieper in op de grammatica van het Nederlands. Rond les 10 gaan we over op het Nederlands als voertaal. Door middel van rollenspelen oefenen we dagelijkse situaties zodat je je al snel verstaanbaar kunt maken.

Onderwerpen
Onderwerpen die aan bod komen in de eerste 10 lessen, zijn: 

 1. begroeten en kennis maken (persoonlijk voornaamwoord, werkwoord, lidwoord)

 2. bestellen (vraagwoorden, cijfers, meervoud, spelling)

 3. afspreken (klok kijken, iets voorstellen, bezittelijk voornaamwoord)

 4. boodschappen doen (bijvoeglijk naamwoord)

 5. kleding kopen (lijdend voorwerp)

 6. naar het strand (modale werkwoorden) 

 7. op school (dagen en dagdelen, negatie, voorzetsels)

 8. ziek (lichaamsdelen, voltooid verleden tijd)

 9. de weg vragen (de verleden tijd)

 10. feest (samengestelde werkwoorden) 

Alle onderwerpen worden in de daaropvolgende lessen steeds herhaald. Ook de uitspraak van het Nederlands komt, indien nodig, in iedere les terug. ​

Tarieven
Het tarief voor een taaltraining Nederlands als tweede taal is afhankelijk van een aantal variabelen; betreft het een individueel traject of een groep, vinden de lessen overdag plaats of 's avonds, via Skype of aan huis/in company. Neem vooral contact op voor meer informatie over tarieven en beschikbaarheid. 

Taaltraining 

Wie op latere leeftijd Nederlands wil of moet leren, kiest voor Nederlands als tweede taal (Nt2). Zakelijk Nederlands is voor moedertaalsprekers van het Nederlands die nog wat puntjes op de i willen zetten.

Taaltraining Nt2

Ook al kun je in ons land overal met Engels terecht, je verstaanbaar kunnen maken in het Nederlands maakt nét dat verschil. 

Anna Ietswaart doceert Nederlands als tweede taal aan expats, vluchtelingen, studenten en oudkomers. 

Zakelijk Nederlands

Maak je vaker dan je zou willen dt-fouten? Hoe zat het ook alweer met hen en hun? En wat is er precies mis met 'hagelnieuw'?

Heb je regelmatig het gevoel dat je niet bent toegerust op de schrijf-taken die je moet leveren, dan is deze cursus voor jou.

Dutch course

Looking for a Dutch teacher who takes that extra step beyond the usual grammar and vocabulary? Anna Ietswaart is a certified teacher of Dutch as a second language with a broad experience in teaching groups as well as individuals. 

06 - 1980 6540

Jacob van Lennepkade 412-d

1053 NN Amsterdam 

BTW 1315 95 842 B01 

KvK 343371480000 

NL88 ASNB 0709 1496 03

 • link naar Facebookpagina
 • link naar LinkedIn-profiel
 • link naar twitterprofiel