top of page

Portfolio

Interviews, brochures, webteksten of verslagen van lezingen, congressen of wetenschappelijk onderzoek - hieronder een greep uit mijn tekstproducties van de laatste jaren. 

Interview, brochures, verslagen of webteksten - hieronder vindt u
een greep uit mijn tekstproductie van de laatste jaren. 

 • Het Amsterdamse Van Eesterenmuseum wilde aandacht besteden aan het jaren 50 interieur. Voor Goed wonen. Geschiedenis van een keurmerk schreef ik de voorgeschiedenis; over het leven in de krottenwijken in 19e eeuws Amsterdam en het socialistisch beschavingsoffensief (download pdf).

 • Zorgorganisatie Cordaan wilde in een aansprekende hand-out aan bewoners, familie en medewerkers vertellen over het nieuwe concept 'De Buren'. 

 • De stad Amsterdam werd in 2012 opnieuw ingedeeld. Woningcorporatie Stadgenoot maakte van die gelegenheid gebruik om nieuwe beschrijvingen op te laten stellen van alle stadsdelen en buurten zodat potentiële kopers en huurders een indruk krijgen van de omgeving.

 • Voor HABITAT. Vernacular Architecture for a Changing Planet. (Thames and Hudson, 2017) bewerkte ik mijn onderzoek naar traditie en vernieuwing in onderhoud en restauratie in werelderfgoedstad Bukhara tot een hoofdstuk over bouw- en woontraditie in Uzbekistan.  

hfst CA.jpg
 • National Geographic Society wil in Nederland ook jeugd en jongeren voor populaire wetenschap interesseren. Educatieve uitgeverij Nijgh Versluys helpt ze daarbij door lesbrieven te ontwikkelen bij de National Geographic dvd-collectie. Bij elke dvd maakte ik een lesbrief met vragen en opdrachten en een docentenhandleiding. 

 • SHUTR.photo magazine is een van de weinige fotobladen die volop ruimte bieden aan serie- en oeuvreportfolio's van bekend en aanstormend fototalent. Voor dit fotoblad schreef ik een drietal portretten van fotografen.  
  - Patricia van de Camp (pdf)
  - Robert MacInnis
  - Holly Andres

 • Als voormalige boerenleenbank heeft de Rabobank geen aandeelhouders maar leden. Voor de leden in West-Friesland Oost maakte ik 4 maal per jaar het magazine U-lokaal, boordevol nieuws uit de regio, van de West-Friese zadensector tot recensies van de nieuwste restaurants.

bottom of page